Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Slovenski obrat proti azijskemu tigru

V osveženi strategiji zunanje politike ima večji poudarek antagonizem do Kitajske kot zbliževanje z Višegrajsko skupino.
Strateški svet za zunanjo politiko je letos prevetril in po svojih standardih ustrojil zunanji minister Anže Logar. FOTO: Jure Eržen/Delo
Strateški svet za zunanjo politiko je letos prevetril in po svojih standardih ustrojil zunanji minister Anže Logar. FOTO: Jure Eržen/Delo
14. 8. 2021 | 06:00
14. 8. 2021 | 10:59
5:00

V nadaljevanju preberite:


Tretjo vlado Janeza Janše lahko označimo za vlado, ki je naredila največji, vsebinski in praktični obrat v zunanji politiki, sploh z odkritim koketiranjem z Višegrajsko skupino. Na zunanjem ministrstvu strateški svet za zunanjo politiko, ki ga je letos prevetril in po svojih standardih ustrojil zunanji minister Anže Logar, pripravlja osvežitev veljavne strategije slovenske zunanje politike.

trategija največ pozornosti do sedaj namenja Kitajski, ki postaja strukturna nasprotnica Slovenije, pač skladno z ameriškimi interesi in nedavno spremenjenimi strateškimi prioritetami zveze Nato. Ta Kitajsko opredeljuje kot sistemski izziv in s tem nadomešča Rusijo, ki je do zdaj zasedala njeno vlogo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine