Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Na avstrijski strani predora zastoj dolg 11 kilometrov

Vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo na mejnih prehodih Vinica, Petrina in Jelšane čakajo približno dve uri.
Fotografija je iz avgusta 2018: prometni zastoji pred predorom ŠŠentvid. FOTO: Blaž Samec
Fotografija je iz avgusta 2018: prometni zastoji pred predorom ŠŠentvid. FOTO: Blaž Samec
M. P. V., STA
31. 7. 2021 | 14:09
31. 7. 2021 | 19:32
2:56
Pred mejnimi prehodi s Hrvaško so danes dolge kolone vozil, za prestop meje je treba zgodaj popoldne čakati tudi več kot šest ur.

Na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja vozniki osebnih vozil pri izstopu iz države čakajo več kot dve uri, na mejnem prehodu Jelšane okoli štiri ure, na prehodu Žuniči pa okoli štiri ure in pol. Čakalna doba za izstop iz države na prehodu Vinica je več kot šest ur, za vstop pa več kot dve uri. Na prehodu Petrina vozniki za izstop čakajo štiri ure in za vstop dve uri.

Pri vstopu v državo osebna vozila na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje čakajo štiri ure, na Vinici do dve uri, na Jelšanah pa več kot dve uri.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji kolona sega sedem kilometrov daleč. Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko uporabijo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Osem kilometrov dolg zastoj je tudi na avstrijski strani predora proti Sloveniji. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo.

Gneča je tudi na primorski avtocesti v smeri proti Ljubljani, in sicer na posameznih odsekih med Uncem in Vrhniko.

Zastoj zaradi del je nastal na pomurski avtocesti med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo proti Lendavi. Potovalni čas se podaljša za 10 minut. 

Štiri kilometre dolg zastoj je tudi na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Na dolenjski avtocesti med priključkom Brežice in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški je zastoj dolg poldrugi kilometer

Zastoj je tudi na glavni cesti Tržič-Ljubelj pred predorom Ljubelj. Predor zaradi kontrole na avstrijski strani občasno zapirajo.
Za prehod meje s Hrvaško so na številnih mejnih prehodih daljše čakalne dobe. Vozniki na prehodu Vinica za izstop iz države čakajo več kot šest ur, na prehodu Dragonja za vstop štiri ure in za izstop dve uri, na prehodu Jelšane za vstop več kot dve uri in za izstop štiri ure, na prehodu Sečovlje za vstop štiri ure in za izstop do dve uri, na prehodu Starod pa za vstop do dve uri in za izstop štiri ure.

Ta konec tedna je eden prometno najbolj obremenjenih v poletni turistični sezoni. Že v petek je bilo treba za izstop iz države na nekaterih mejnih prehodih čakati več kot dve uri.

Prometno-informacijski center voznikom opozarja, da bo do ponedeljka promet med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri močno povečan in da bodo čakalne dobe na mejnih prehodih veliko daljše od običajnih. Voznikom svetujejo, naj preden se odpravijo na pot, preverijo stanje na cestah in mejnih prehodih.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine