Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Ponekod padala toča, veter podiral drevesa

Prihodnji teden bolj spremenljivo vreme.
Toča v Preboldu FOTO: Bralec Matevž K.
Toča v Preboldu FOTO: Bralec Matevž K.
S. S.
16. 6. 2019 | 17:30
16. 6. 2019 | 22:00
1:53
Popoldne in zvečer so se v osrednji in vzhodni Sloveniji pojavile močne nevihte z nalivi in točo. 

Uprava za zaščito in reševanje tako poroča, da je meteorna voda nekaj pred 17. uro zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Radljah ob Dravi.

Toča je padala tudi v Velenju.



Uprava za zaščito in reševanje navaja, da je zaradi neurij več podrtih dreves in električnih drogov v občinah Grosuplje, Dobrepolje, Velike Lašče, Ribnica in Litija. 

Na območju občine Prebold je zaradi posledic neurja in toče odkrilo več stanovanjskih in gospodarskih objektov ter podrlo drevo na cesto. Na območju občine Tabor pa je strela udarila v dimnik stanovanjske hiše.

Če imate fotografije, nam jih lahko pošljete prek spodnjega obrazca:



Toča v Grosupljem okoli 19.40. FOTO: Bralka Eva
Toča v Grosupljem okoli 19.40. FOTO: Bralka Eva

 

Kako kaže v prihodnjih dneh?


Jutri pa bo na Primorskem sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Občasno se bodo še pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperatura bodo od 22 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija, napovedujejo slovenski meteorologi.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi nevihte. V sredo in četrtek bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht. V petek bo večinoma sončno in vroče, verjetnost neviht bo majhna. Ob koncu tedna bo znova nekoliko bolj spremenljivo s temperaturami pod 30 stopinj, na začetku novega tedna pa bo znova sončno in vroče.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine