Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Policisti pri prijetju ugrabitelja avtobusa ravnali zakonito, umrl je zaradi odpovedi srca

To je potrdila tudi zdravstvena dokumentacija.
FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo
L. Z.
12. 9. 2019 | 14:10
12. 9. 2019 | 14:51
1:43
Četrtega aprila je moški v Ljubljani ugrabil enega izmed avtobusov potniškega prometa. Med policijskim postopkom je osumljenec umrl. Postopek policistov je preverila komisija in ugotovila, da sta policista upravičeno uporabila plinski razpršilec, saj moški ni upošteval njunih večkratnih zakonitih ukazov in opozoril.

»Zato sta policista, da bi ga obvladala, proti njemu uporabila plinski razpršilec, različne oblike telesne sile ter sredstva za vklepanje in vezanje. Med varnostnim pregledom je moški postal neodziven in ni več kazal znakov življenja,« so sporočili z Generalne policijske uprave.

Takoj zatem so policisti obvestili operativno-komunikacijski center PU Ljubljana in zaprosili za nujen prihod reševalcev na kraj. »Do prihoda reševalnega vozila z zdravnikom so policisti izvajali temeljne postopke oživljanja, ki so jih po standardnih protokolih nadaljevali zdravnik in reševalci Reševalne postaje Ljubljana, a so bili pri tem žal neuspešni.«

Smrt moškega ni posledica uporabljenih prisilnih sredstev. To je potrdila tudi zdravstvena dokumentacija (zapisnik o obdukciji, izvedeniško mnenje in toksikološka preiskava), ki jo je pridobila komisija in iz katere je razvidno, da pri uporabi prisilnih sredstev ni bilo poškodb, ki bi kakor koli vplivale na smrt. Moški je umrl zaradi odpovedi srca.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine