Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Podpora schengnu, ribolovni sporazum mrtev

Zunanja ministrica Tanja Fajon prenaša Hrvaški sporočilo, da Slovenija ne bo odstopala od implementacije arbitražne razsodbe.
Tanja Fajon bo v Zagrebu sporočila, da se nova vlada ne bo več pogajala o ribolovnem sporazumu s Hrvaško. FOTO: Leon Vidic/Delo
Tanja Fajon bo v Zagrebu sporočila, da se nova vlada ne bo več pogajala o ribolovnem sporazumu s Hrvaško. FOTO: Leon Vidic/Delo
6. 7. 2022 | 05:00
6:57

V nadaljevanju preberite:

Kljub nekaterim ocenam, da je prezgodaj, se bo ministrica za zunanje Tanja Fajon danes na delovnem srečanju sestala s hrvaškim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom, sprejela pa jo bosta tudi hrvaški predsednik Zoran Milanović in hrvaški premier Andrej Plenković, ki si je na zadnjem srečanju pred volitvami z bivšim premierom Janezom Janšo zaželel, da bi slovensko vlado tudi v prihodnje vodil Janša, ne Robert Golob.

A Tanja Fajon prihaja v Zagreb z dobrimi novicami. »Želim si, da bi Hrvaška čim prej vstopila v schengensko območje, in pri tem ji želim pomagati,« je povedala slovenska zunanja ministrica ter podprla odločitev, da Hrvaška z novim letom vstopi v območje z evrom, saj bo to ljudem olajšalo življenje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine