Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Pirc Musar ne razmišlja o izstopu iz tekme

Milan Brglez bi se odpovedal funkciji v SD v zameno za podporo Gibanja Svoboda.
Tanja Fajon je danes pozvala k skupni podpori koalicije strankinemu predsedniškemu kandidatu Milanu Brglezu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Tanja Fajon je danes pozvala k skupni podpori koalicije strankinemu predsedniškemu kandidatu Milanu Brglezu. FOTO: Leon Vidic/Delo
15. 9. 2022 | 20:26
15. 9. 2022 | 22:26
6:10

V nadaljevanju preberite:

Dogajanje, povezano s predsedniškimi volitvami, je dobilo nov zagon. »Menim, da je prišel čas, da bi bila na tem položaju ženska,« komentira nekdanji predsednik republike Milan Kučan najnovejši razplet dogodkov oziroma odločitev Milana Brgleza, evropskega poslanca SD, da se vendarle pomeri na predsedniških volitvah.

Brgleza, javno naj bi svojo odločitev predvidoma pojasnil jutri, je danes dobil soglasno podporo predsedstva SD, Svet Gibanja Svoboda pa mu svojega »da« ni dahnil.

Nataša Pirc Musar za zdaj ostaja trdna favoritka v boju za nasledstvo Boruta Pahorja. Ankete ji kažejo nekaj več kot 30-odstotno javnomnenjsko podporo. Danes je svoj podpis zanjo dal tudi Milan Kučan, ob tem pa javno izrazil podporo še dvema drugima kandidatoma, poleg Milana Brgleza je podprl tudi Iva Vajgla.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine