Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Lahko Milan Brglez računa na podporo koalicije?

Predsedstvo SD Brgleza že potrdilo kot kandidata za predsednika ter k podpori povabilo obe koalicijski partnerici - Gibanje Svoboda in Levico.
Dr. Milan Brglez, nekdanji predsednik državnega zbora, bi lahko bil tudi kandidat celotne koalicije na prihajajočih predsedniških volitvah. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Dr. Milan Brglez, nekdanji predsednik državnega zbora, bi lahko bil tudi kandidat celotne koalicije na prihajajočih predsedniških volitvah. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
P. M.
15. 9. 2022 | 17:08
15. 9. 2022 | 18:34
2:02

Predsedstvo stranke SD je soglasno potrdilo dr. Milana Brgleza, poslanca v Evropskem parlamentu, kot kandidata za predsednika Republike Slovenije. »Predsedstvo SD je ob tem povabilo koalicijski partnerici, Gibanje Svoboda in Levico, da podpreta kandidaturo dr. Milana Brgleza za predsednika Republike Slovenije, ki bi s tem postal kandidat koalicije, ter da vse stranke koalicije skupno nastopijo v kampanji za volitve predsednika republike,« so sporočili iz SD.

V Gibanju Svoboda se bodo še danes izrekali o podpori predsedniškemu kandidatu Milanu Brglezu. Na vprašanje, ali Gibanje Svoboda podpira Brgleza in ali je to morda tudi koalicijski projekt oziroma bi si v Gibanju Svoboda to želeli, je predsednik Robert Golob po vrhu koalicije odgovoril, da tega ne more vnaprej komentirati, ker bi bilo to žaljivo do članov sveta stranke Gibanja Svoboda. Ta poteka prav zdaj. Vsak nov kandidat, ki se vključi v predsedniško kampanjo, je po Golobovih besedah dobrodošel. Milan Brglez je zanimiv kandidat, je še dejal, več pa, kot je dodal, nima namena povedati.

Luka Mesec je napovedal, da bo pobudo Tanje Fajon, da tudi Levica podpre njihovega kandidata, prihodnji teden predstavil svetu stranke, ki bo odločil, kako naprej. Dotlej sicer nadaljujejo evidentiranje kandidatov.

Izjavi za medije iz Kongresnega centra Brdo je bilo po vrhu koalicije mogoče prisluhniti v živo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine