Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Pri Fajonovi na malici ob istem času vsi zaposleni hkrati

Sistem na ministrstvu za zunanje zadeve vsakodnevno ob istem času zabeleži odmor za malico. Kakšen smisel ima to »pro forma« beleženje?
Naši organizaciji delovnega procesa sledi način evidentiranja
odmora med delovnim časom, pravijo na ministrstvu Tanje Fajon. FOTO: Kenzo Tribouillard/Afp
Naši organizaciji delovnega procesa sledi način evidentiranja odmora med delovnim časom, pravijo na ministrstvu Tanje Fajon. FOTO: Kenzo Tribouillard/Afp
22. 1. 2024 | 05:00
22. 1. 2024 | 06:44
4:12

V nadaljevanju preberite:

Poslanka SDS Alenka Jeraj je na ministrico Tanjo Fajon naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z evidentiranjem delovnega časa zaposlenih na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve (MZEZ). Zanimalo jo je, ali je res, da se vsem zaposlenim na ministrstvu vsakodnevno avtomatsko in ob istem času zabeleži 30-minutni odmor za malico ter ali je to prav, predvsem z vidika nesmiselnosti ukrepa in glede na to, da gre za obvod birokracije.

V odgovoru so na MZEZ pro forma beleženje časa odmora za malico priznali. S sistemom beleženja, ki ne kaže realnega časa odmora in tudi ne dejanske porabe časa, pač pa zadosti le zahtevam nove zakonske ureditve, ni nič narobe, so ob tem ocenili na ministrstvu za delo. Evidenca delovnega časa torej kaže, da so na ministrstvu vsi zaposlenih hkrati na malici, čeprav to dejansko ne drži. Ima takšna ureditev sploh kakšen smisel, če beleženje v sistemu za evidentiranje ne kaže dejanskega dogajanja?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine