Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Od pet do sedem resorjev za koalicijske partnerje

Koalicijska pogajanja: Kaj bo pripadlo SD in Levici ter kaj si Gibanje Svoboda želi zadržati zase? Prva ministrska imena že znana; kdo so?
V SD in Levici bodo imeli po več ministrstev, kot bi strankama pripadlo glede na število poslancev. Na prvi pogled se bo tako morda zdelo, da so bili v Gibanju Svoboda do svojih koalicijskih partnerjev radodarni. A glede na načrtovana razmerja sil v vladi bodo SD in Levico ministri največje koalicijske stranke vedno lahko preglasovali. Razen, če bodo v Gibanju Svoboda pristali, da se v koalicijsko pogodbo zapiše odločanje s konsenzom.

FOTO: Leon Vidic
V SD in Levici bodo imeli po več ministrstev, kot bi strankama pripadlo glede na število poslancev. Na prvi pogled se bo tako morda zdelo, da so bili v Gibanju Svoboda do svojih koalicijskih partnerjev radodarni. A glede na načrtovana razmerja sil v vladi bodo SD in Levico ministri največje koalicijske stranke vedno lahko preglasovali. Razen, če bodo v Gibanju Svoboda pristali, da se v koalicijsko pogodbo zapiše odločanje s konsenzom. FOTO: Leon Vidic
3. 5. 2022 | 05:00
3. 5. 2022 | 08:13
6:29

V nadaljevanju preberite:

Finančni resor, ki bi si ga želeli v SD, bo Gibanje Svoboda poleg zdravstvenega in infrastrukturno-prostorskega gotovo zadržalo zase. Kdo bo vodil finance še ni jasno. Žiga Debeljak, nekdanji predsednik uprave Mercatorja, je po naših informacijah zavrnil Golobovo ponudbo o prevzemu finančnega resorja. Koordinatorjeva namestnica Asta Vrečko, umetnostna zgodovinarka in kustosinja, pa bo najverjetneje postala ministrica za kulturo. V javnost so pricurljala še nekatera druga imena verjetnih ministrov vlade Roberta Goloba, ki bo zaradi načrtovanih sprememb v okviru samih ministrskih resorjev, precej spremenjena. Razkrivamo kako.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine