Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Volitve 2022

Državni zbor bi lahko prvič vodila ženska

Kot smo že poročali, bo kot vse kaže državni zbor prvič dobil predsednico.
Čeprav si je želela svoje izkušnje iz pravosodja preizkusiti v izvršnem delu oblasti, bo očitno prevzela vodenje zakonodajne. FOTO: Leon Vidic/Delo
Čeprav si je želela svoje izkušnje iz pravosodja preizkusiti v izvršnem delu oblasti, bo očitno prevzela vodenje zakonodajne. FOTO: Leon Vidic/Delo
29. 4. 2022 | 12:25
29. 4. 2022 | 14:44
3:34

Eno od treh najvišjih funkcij v državi bo po naših informacijah zasedla podpredsednica Gibanje Svoboda Urška Klakočar Zupančič. Čeprav si je želela svoje izkušnje iz pravosodja preizkusiti v izvršnem delu oblasti – z vodenjem resorja za pravosodje ali notranje zadeve –, bo očitno prevzela vodenje zakonodanje. Sprememba se je zgodila po torkovem pogovoru s predsednikom stranke Robertom Golobom, ki se je nato sešel tudi s prvakinjo SD Tanjo Fajon.

Klakočarjeva je pred pogovorom z Golobom povedala, da bo upoštevala tisto, kar si je zamislil predsednik stranke in tako bo očitno ne glede na svoje predhodne izjave le nasledila Igorja Zorčiča. O njenem prevzemu bodo poslanci glasovali tajno. »Če bom prevzela funkcijo predsednice državnega zbora, bom počaščena,« je naše informacije – najprej so o tem sicer poročali na N1 – načeloma potrdila Klakočar Zupančičeva.

Do izvolitve predsednice oziroma predsednika državnega zbora ustanovno sejo vodi najstarejši poslanec novega sklica. To je tokrat 73-letni strokovnjak za jedrsko varnost Miroslav Gregorič, prav tako iz vrst Gibanja Svoboda.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine