Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Novi predsednik stranke DeSUS Vlado Dimovski

Glavni cilj je vstop stranke v parlament, je povedal Dimovski, nekdanji minister in profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti.
Dimovski, ki je bil minister za delo iz vrst SD v zadnji vladi Janeza Drnovška in v vladi Antona Ropa, je na čelu stranke nasledil Antona Riflja. FOTO: Blaž Samec
Dimovski, ki je bil minister za delo iz vrst SD v zadnji vladi Janeza Drnovška in v vladi Antona Ropa, je na čelu stranke nasledil Antona Riflja. FOTO: Blaž Samec
STA, M. P. V.
15. 6. 2024 | 16:00
15. 6. 2024 | 22:00
2:46

Zunajparlamentarna stranka DeSUS je na današnjem kongresu za novega predsednika izvolila profesorja na ljubljanski ekonomski fakulteti Vlada Dimovskega. Ta je dejal, da je glavni cilj vstop stranke v parlament.

Dimovskega je na kongresu podprlo več kot 90 odstotkov delegatk in delegatov. Prejel je 86 glasov podpore, njegov protikandidat Vincenc Gajser iz podravskega odbora pa osem. Danes so na kongresu opravili še volitve za člane častnega razsodišča in za člane nadzornega odbora stranke.

Na kongresu je Dimovski delegatom in gostom predstavil svoj program. Glede na dolgoletno aktivno akademsko ukvarjanje z zdravim in aktivnim staranjem bo tudi glavni poudarek programa stranke usmerjen k temu, je stranka zapisala v izjavi za javnost. Stremel bo k oblikovanju strategij in politik za krepitev medgeneracijskega sožitja ter izboljšanje kakovosti življenja starejših.

Vlado Dimovski, novi predsednik DeSUS. FOTO: Arhiv DeSUS
Vlado Dimovski, novi predsednik DeSUS. FOTO: Arhiv DeSUS
»Mislim, da je čas, da med svoje prioritete umestimo širša področja. Vsekakor si bomo prizadevali za takojšen dostop do zdravstvenih storitev, prav tako za sistemske ukrepe za gospodarsko uspešnost in agilno prilagajanje svetovnim trendom. Močno sem prepričan tudi, da moramo nemudoma modernizirati izobraževalne programe in krepitev povezav med gospodarstvom in šolskim sistemom, le to bo gospodarstvu omogočalo prožnost in konkurenčnost,« je izjavil. 

Vlado Dimovski je po končanem študiju ekonomije in filozofije na Univerzi v Ljubljani opravil še doktorski študij iz managementa in financ na Cleveland State University. Je redni profesor na Ekonomski fakulteti in član Evropske akademije znanosti in umetnosti.

Bil je minister za delo iz vrst SD v zadnji vladi Janeza Drnovška in v vladi Antona Ropa. Iz SD je izstopil leta 2009, v DeSUS pa je vstopil marca. »Imenovanje je zaupanje in odgovornost,« je Dimovski dejal po izvolitvi in dodal: »Nastopil je nov cikel, v katerem moramo delovati enotno in spravljivo.« Na čelu stranke je nasledil Antona Riflja

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine