Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Na papirju so idealni koalicijski partnerji

Iz predvolilnih programov je razvidno, da so razlike med opozicijskimi strankami vse manjše, še vedno pa ponekod izstopa Levica.
Programska podobnost v bazenu opozicijskih strank pomeni, da stranke Kula prevzemajo programske ideje druga od druge. FOTO: Blaž Samec/Delo
Programska podobnost v bazenu opozicijskih strank pomeni, da stranke Kula prevzemajo programske ideje druga od druge. FOTO: Blaž Samec/Delo
18. 2. 2022 | 05:00
5:14

V nadaljevanju preberite:

Že lani je svoj predvolilni program Nov začetek kot prva stranka v opoziciji predstavila SD, ta teden se ji je pridružila stranka SAB. Primerjava in analiza programov levoliberalnih strank Koalicije ustavnega loka (Kul) in programskih smernic, ki jih je do zdaj predstavil predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob, kažeta na njihovo visoko podobnost in kompatibilnost. Programske razlike med strankami se iz mandata v mandat zmanjšujejo, v študijah ugotavljajo politologi.

»Na podlagi analize volilnih programov smo ugotovili, da se razlike med volilnimi programi zmanjšujejo. Pri osnovnih temah, kot so privatizacija, digitalizacija in zelene teme, ki so v zadnjem desetletju zelo aktualne, se stranke med seboj skoraj ne razlikujejo,« ugotovitve dlje časa trajajoče politološke raziskave primerjave političnih programov strank, narejene po evropski metodologiji, strne politolog in politični analitik dr. Alem Maksuti.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine