Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Na mejnih prehodih s Hrvaško čakalne dobe

Na slovenskih cestah so spet zastoji, predvsem na cesti od Izole proti Portorožu.
Možni so zastoji, predvsem popoldne. FOTO: Jure Eržen/Delo
Možni so zastoji, predvsem popoldne. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA, A. V., M. Fe.
25. 4. 2021 | 08:20
25. 4. 2021 | 20:06
2:56
Po sprostitvi nekaterih omejitvenih ukrepov je promet na primorski avtocesti v smeri proti morju povečan tudi danes. Zastojev zaenkrat ni, je pa približno tri kilometre dolga kolona vozil nastala na cesti od Izole proti Portorožu, so sporočili iz Prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani je krajši zastoj, potovalni čas se podaljša za približno pet minut.
Zastoj je tudi na glavni cesti Lucija - Strunjan.

Promet je povečan na avtocesti od Ljubljane proti Kopru, zastojev pa za zdaj ni.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Starod, Jelšane, Slovenska vas, Obrežje in Gruškovje.
 

Dela na avtocesti


Na primorski avtocesti je zaradi del zaprt vozni pas med Uncem in Logatcem proti Ljubljani. Dela naj bi bila zaključena predvidoma do 17. ure. Ker danes pričakujejo povečan promet proti notranjosti države, bodo na tem odseku nastajali zastoji, zato voznikom svetujejo potovanje pozno popoldne. Pred potjo naj se pozanimajo o stanju na cestah.



Na vzhodni ljubljanski obvoznici je zaprt izvoz Ljubljana vzhod, Zaloška, iz smeri Golovca proti Zadobrovi. Obvoz preko priključka Bizovik.

Danes med 8. in 21. uro bo veljala omejitev prometa tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone.
 

Več obnov cestišč v Ljubljani


Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta. Do 2. maja bo promet med razcepom Zadobrova in Bizovikom potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je tudi uvoz Ljubljana/vzhod, z Zaloške ceste proti Zadobrovi. Zaprt je tudi uvoz Ljubljana vzhod, z Zaloške ceste proti Zadobrovi.

Zaradi obnove predora Golovec promet poteka skozi eno predorsko cev dvosmerno. V obe smeri je prepovedan promet za vsa vozila, z največjo dovoljeno maso nad tremi tonami in pol. Od ponedeljka do srede bo vsako noč med 22. in 5. uro zjutraj zaprt predor Golovec iz smeri Bizovika proti Malencam zaradi testiranja elektrostrojne opreme. Obvoz bo po severni ljubljanski obvoznici.



Zaradi del na glavnih in regionalnih cestah bo danes do 20. ure zaprta glavna cesta Maribor-Dravograd, med Bresternico in Kamnico. Obvoz je preko Ruš in Selnice ob Dravi.

Do 26. 4. bo zaprta glavna cesta Novo mesto Metlika, med Hrastom pri Jugorju in Dolnjim Suhorjem. Obvoz je po cesti Jugorje-Semič-Črnomelj-Metlika v obe smeri.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine