Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Minister bi zvišal plače, stranke previdne

Na ministrstvu za javno upravo pripravili predlog za odpravo nesorazmerij pri plačah funkcionarjev v dveh korakih, a vprašanje je, ali bo dobil podporo.
Minimalna plača se je v tem času zvišala za 70 odstotkov, funkcionarske plače pa so ostale enake, pojasnjuje Boštjan Koritnik. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Minimalna plača se je v tem času zvišala za 70 odstotkov, funkcionarske plače pa so ostale enake, pojasnjuje Boštjan Koritnik. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
6. 11. 2021 | 05:00
5:34

V nadaljevanju preberite:

Predsednik vlade Janez Janša in minister za javno upravo Boštjan Koritnik sta večkrat izpostavila oziroma se zavzela za zvišanje plač funkcionarjem, saj se menda že dogaja negativna kadrovska selekcija. K temu vlade že dolgo pozivajo vse skupine funkcionarjev, od županov, tožilcev, sodnikov do funkcionarjev na računskem sodišču, varuha človekovih pravic in Komisijo za preprečevanje korupcije.

Premier je na srečanju z župani napovedal, da bo koalicija še ta mandat poskusila zvišati funkcionarske plače, a najprej verjetno le županom. Predlog, ki predvideva reševanje problema v dveh korakih, so zdaj na ministrstvu za javno upravo pripravili za vse funkcionarje, a vse bolj se postavlja vprašanje, ali za njegovo sprejetje obstaja zadostna politična volja.

Preberite, kakšen je predlog ...

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine