Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Lobist je lahko vsak, doktor davčnih utaj ni izjema

Po informaciji, da je Rok Snežič na Komisiji za preprečevanje korupcije registriran kot lobist, smo preverili merila za vpis.
Aprila lani je bil kot lobist registriran tudi razvpiti davčni svetovalec, doktor s področja davčnih utaj Rok Snežič. FOTO: Roman Šipić
Aprila lani je bil kot lobist registriran tudi razvpiti davčni svetovalec, doktor s področja davčnih utaj Rok Snežič. FOTO: Roman Šipić
14. 1. 2023 | 05:00
5:08

V nadaljevanju preberite:

Na Komisiji za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Robert Šumi, morajo v register lobistov vpisati vse, ki ob zaprosilu za to izpolnjujejo pogoje. Davčni svetovalec z doktoratom iz davčnih utaj Rok Snežič je bil v register lobistov vpisan tako kot vsi drugi registrirani lobisti – ker je za to izpolnjeval pogoje.

Razprave o izzivih na številnih kompleksnih družbenih področjih v Sloveniji, kot je denimo zadnje čase aktualno zdravstvo, hitro zdrsnejo na raven kazanja s prstom na obstoječe ali bolj ali manj imaginarne interesne skupine ali »strice iz ozadja«, ki niti vlečejo predvsem tako, da je njim v korist. Da bi preprečili tovrstno delovanje, so zakonodajalci poskušali sicer legitimno in legalno področje lobiranja regulirati tako, da bi to potekalo pregledno in bi s tem preprečili zlorabe in podkupovanje kot nezaželene vzorce vedenja lobistov in lobirancev.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine