Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Levica zahteva revizijo nakupa oklepnikov

Pri zunajkoalicijski partnerici vladi očitajo nepreglednost pri nabavi oklepnikov Oshkosh 4x4 JLTV in zahtevajo tudi sklic nujne seje komisije za nadzor javnih financ.
Miha Kordiš je prepričan, da nakup oklepnikov nima podlage v sprejetih proračunskih dokumentih. FOTO: Blaž Samec/Delo
Miha Kordiš je prepričan, da nakup oklepnikov nima podlage v sprejetih proračunskih dokumentih. FOTO: Blaž Samec/Delo
B. H.
1. 4. 2019 | 13:05
1. 4. 2019 | 14:45
1:32
Ljubljana – Levica je računskemu sodišču predlagala, naj opravi revizijo nakupa oklepnikov Oshkosh 4x4 JLTV, ker je bil po njihovem mnenju izveden netransparentno in zelo verjetno v nasprotju z več zakoni, zato zahtevajo tudi sklic nujne seje parlamentarne komisije za nadzor javnih financ.

V Levici dvomijo o zakonitosti izvedbe nakupa oklepnikov, med drugim zato, ker se je njihova cena v manj kot dveh mesecih več kot podvojila, s 15,5 milijona evrov na 32 milijonov, vlada je nakup upravičevala s sklicevanjem na proračunske dokumente, v katerih sploh ni bil predviden, izvedli do ga s plačili iz proračunskih postavk, na katerih ni bilo kritja. 

»Sprejemanje rebalansa proračuna za leto 2019 je pokazalo, da je šlo pri nakupu nekaj res hudo narobe,« so prepričani v Levici. Poleg revizije bodo od obrambnega ministrstva zahtevali, naj parlamentarni komisiji za nadzor javnih financ predloži vso dokumentacijo v zvezi z nakupom, poleg tega pa njo in javnost sproti obvešča o ugotovitvah notranjerevizijske službe, ki naj bi tudi preverjala nakup. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine