Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Kazanje mišic med ministrom in županom

Danijel Bešič Loredan za slabo stanje v ljubljanskem ZD krivi vodstvo in občino. Župan ogorčen nad njegovimi izjavami.
Že iz govorice teles na tiskovni konferenci 17. novembra je bilo zaznati, da med ministrom za zdravje in županom ni pretirane simpatije.  FOTO: Blaž Samec/DELO
Že iz govorice teles na tiskovni konferenci 17. novembra je bilo zaznati, da med ministrom za zdravje in županom ni pretirane simpatije.  FOTO: Blaž Samec/DELO
5. 1. 2023 | 15:51
5. 1. 2023 | 16:08
6:29

V nadaljevanju preberite:

Nesoglasja med ministrom za zdravje Danijelom Bešičem Loredanom in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem se stopnjujejo. Včeraj, le dan po tem, ko je bil v ljubljanski občini podpisan koalicijski sporazum med Listo Zorana Jankovića in Gibanjem Svoboda (GS), je podpredsednik vlade in minister iz vrst GS Bešič Loredan v televizijskem intervjuju še enkrat spomnil na razkorak med njim in županom glavnega mesta pri urejanju razmer v zdravstvu. Med drugim je minister dejal, da naj bi župan signaliziral, da želi prodati zaprte enote zdravstvenega doma.

Iz Mestne občine Ljubljana so sporočili, da je župan Zoran Janković zgrožen nad včerajšnjimi izjavami ministra za zdravje v oddaji 24 ur zvečer. Danes je župan v zvezi s tem ministru poslal dopis, na katerega pričakuje odziv. Zadevo bo komentiral na novinarski konferenci v torek, 10. januarja.

Pripravili smo kronologijo kratkih stikov med ministrom in županom. V ozadju se bije bitka za nadzor nad zdravstvenim denarjem.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine