Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Kakšna bo skrb za starejše po 1. januarju

Zagovorniki in nasprotniki novele o dolgotrajni oskrbi zelo različno vidijo posledice, če bo večina na referendumu za ali proti.
Sistemski zakon o dolgotrajni oskrbi so različne vlade pripravljale skoraj dve desetletji, a se je vedno zataknilo pri vzpostavitvi novega vira financiranja. Zakon, ki ga je sprejela Janševa vlada, je predvidel, da bo šel denar iz proračuna, ureditev novega zavarovanja pa preložil na leto 2025.

Foto Jure Eržen
Sistemski zakon o dolgotrajni oskrbi so različne vlade pripravljale skoraj dve desetletji, a se je vedno zataknilo pri vzpostavitvi novega vira financiranja. Zakon, ki ga je sprejela Janševa vlada, je predvidel, da bo šel denar iz proračuna, ureditev novega zavarovanja pa preložil na leto 2025. Foto Jure Eržen
22. 11. 2022 | 05:00
6:06

V nadaljevanju preberite:

Prihodnjo nedeljo, ko bodo volišča znova odprla vrata, že četrtič to jesen, se bodo volivci izrekali o treh zakonskih rešitvah, med katerimi je tudi referendum o dolgotrajni oskrbi. Sistemska ureditev tega področja se bo, prej ali slej, posredno ali neposredno, dotaknila velike večine prebivalcev Slovenije.

Kako se bo glasilo referendumsko vprašanje?

Kaj bo podprl, kdor bo obkrožil za in kaj, kdor bo proti?

Kdo nagovarja volivce, naj bodo za? Kdo naj bodo proti?

Kaj so argumenti tistih za in kaj tistih proti?

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine