Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Kako v vsakem kotičku doma ujeti najboljši Wi-Fi signal

Živimo v času, ko praktično vsak družinski član v hiši ali stanovanju skoraj neprestano potrebuje možnost dostopa do dobrega Wi-Fi signala.
Pri T-2 vam ponujajo odlično in ugodno rešitev za vzpostavitev pametne Wi-Fi mreže. FOTO: T-2
Pri T-2 vam ponujajo odlično in ugodno rešitev za vzpostavitev pametne Wi-Fi mreže. FOTO: T-2
16. 9. 2021 | 08:36
16. 9. 2021 | 15:39
5:42
Delo od doma, šola od doma, gledanje televizije, uporaba mobilnih telefonov in pametnih hišnih pomočnikov, poslušanje glasbe, spremljanje prenosov v živo ... Pri vseh teh dejavnostih potrebujemo visoko hitrost interneta in dober Wi-Fi signal, ki seže v prav vsak kotiček doma.
 

Dober signal povsod po hiši?


Pa signal zares seže v prav vsak kotiček našega doma?

Pogosto je odgovor: ne. Pa ne zaradi prenizke hitrosti interneta, temveč pogosto zaradi povsem banalnih fizičnih preprek, kot so betonske stene, pohištvo, vrata in steklo.

Bolj kot se oddaljujete od brezžičnega usmerjevalnika (ali tako imenovanega Wi-Fi routerja), slabši je Wi-Fi signal. Signal se lahko nekoliko izboljša, če usmerjevalnik postavite višje, npr. na omaro, in približno na sredino hiše ali stanovanja. A to je zgolj začasna rešitev, ki prinaša mešane rezultate.
 

Kaj so lahko razlogi za slab Wi-Fi signal v hiši?


Routerja ni dobro postaviti v bližino radiatorjev, kovinskih predmetov ali drugih elektronskih naprav, ki lahko motijo njegovo delovanje.

Tudi najboljši brezžični router pa lahko motijo tudi drugi usmerjevalniki v njegovi bližini (npr. v sosednjih stanovanjih.) To predstavlja še posebej veliko težavo v stolpnicah in stanovanjskih blokih. Pred aktiviranjem usmerjevalnika zato preverimo, katere kanale uporabljajo usmerjevalniki v bližini, in nato izberemo kanal, ki ni močno zaseden.

Če je signal v določenem prostoru šibek, lahko uporabite brezžični ojačevalec Wi-Fi signala. Ta se priklopi v električno vtičnico in ojača brezžični signal, a zmanjša hitrost prenosa podatkov.

K sreči pa je pri operaterju T-2 na voljo tudi nova tehnologija, imenovana Wi-Fi Mesh oziroma pametna Wi-Fi mreža, pri kateri vam ni treba sklepati kompromisov med dostopnostjo, močjo in hitrostjo brezžičnega interneta!
 

Kako deluje T-2 pametna Wi-Fi mreža?


Pametna mreža (Wi-Fi Mesh) deluje po načelu tehnologije prepletenega omrežja.
Mrežo sestavlja več manjših brezžičnih dostopnih točk oziroma satelitskih modulov, ki jih enostavno namestite po hiši ali stanovanju.

Točke se brezžično povezujejo z usmerjevalnikom in tudi med sabo (v čemer je glavna razlika v primerjavi z drugimi brezžičnimi ojačevalci), zaradi česar se signal v prostoru ne izgublja, temveč postaja močnejši.

S postavitvijo več satelitskih modulov na različnih lokacijah v stanovanju ali hiši lahko zagotovite enako močan signal po celotnem domu, v vseh nadstropjih in celo na terasi ali vrtu.
 

Zmaga za vsakega člana družine


In kaj je najboljše? S pametno Wi-Fi mrežo lahko vsak član družine internet uporablja nemoteno.

FOTO: T-2
FOTO: T-2


En član družine morda opravlja dela v garaži in pri tem potrebuje dostop do dobre Wi-Fi povezave, ki mu med delom omogoča poslušanje glasbe ali najljubših podkastov. Morda potrebuje dostop do YouTube kanalov, kjer lahko ob morebitnih zapletih pri delu hitro dostopa do video razlag in rešitev.

Kdo drug želi morda svoje delo opravljati v udobju domačega vrta ali terase, pri čemer potrebuje vrhunsko povezavo.

Spet tretji morda potrebuje optimalne pogoje za sproščanje v viseči mreži na vrtu med ogledom najljubše serije. Ali pa želi med namakanjem v kadi poslušati sproščujočo glasbo v kopalnici, kjer je zaradi ploščic signal navadno šibek.

Ob nepredvidenih obiskih ali kaosu, ki ga povzročajo otroci, se lahko po zaslugi pametne mreže Wi-Fi Mesh enostavno umaknete v miren predel doma in nemoteno opravite pomemben video klic, npr. razgovor za službo.
 

Enostavna priključitev: korak za korakom


Priključitev pametne Wi-Fi mreže je izjemno enostavna, saj jo lahko priključi prav vsakdo.

Če se pojavijo težave, pa vam je pri podjetju T-2 dežurna tehnična služba na voljo 24 ur na dan. Na pomoč vam priskočijo z nasveti, lahko pa se dogovorite tudi za brezplačen obisk tehnika, ki vam bo pomagal vzpostaviti pametno Wi-Fi mrežo.
T-2 pametno mrežo Wi-Fi Mesh lahko priklopite na obstoječi modem; potrebujete le mrežni UTP-kabel in možnost električnega napajanja.

Pametni mreži Wi-Fi Mesh se lahko po potrebi dodajajo satelitski moduli – in sicer do kar 6 modulov. Tako boste zagotovili kar največjo pokritost z brezžičnim signalom.

Običajni usmerjevalniki oddajajo Wi-Fi signal z ene točke, medtem ko ima pametna mreža Mesh toliko dostopnih točk, kolikor modulov namestimo.


 

Naročnik oglasne vsebine je T-2
VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine