Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Je odredba za ničnost odmere večmilijonskega davka spisana?

Nekdanji prvi mož Istrabenza: Odločba o ničnosti Bavčarjevega davčnega dolga menda že napisana. Kaj ga povezuje z Golobom?
Igor Bavčar bi, če bi bilo ugodeno zahtevku za ničnost davčne odmere, dobil vrnjenih 2,7 milijona evrov. To bi mu pomagalo tudi v postopku na ESČP.

FOTO: Matej Družnik
Igor Bavčar bi, če bi bilo ugodeno zahtevku za ničnost davčne odmere, dobil vrnjenih 2,7 milijona evrov. To bi mu pomagalo tudi v postopku na ESČP. FOTO: Matej Družnik
12. 4. 2022 | 05:00
13. 4. 2022 | 09:30
5:23

V nadaljevanju preberite:

Igor Bavčar, osamosvojitelj, nekdanji visoki politik LDS, minister in gospodarstvenik, je na vrhovno sodišče vložil zahtevek za revizijo postopka, v katerem so mu dacarji pred leti odmerili 3,5 milijona evrov dohodnine. V tem postopku je Furs pred kratkim prejel zahtevo za ničnost odmere tega davka. Strokovno mnenje, na katerem temelji Bavčarjev zahtevek za revizijo postopka, je napisal Jernej Podlipnik, davčni strokovnjak in predavatelj na Fakulteti za državne in evropske študije. Podlipnik, sicer zunanji sodelavec Fursa. Odredba o ničnosti je po neuradnih informacijah spisana, pri čem vse bi pomagala Bavčarju? In kje se je njegova pot križala z Robertom Golobom?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine