Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Izbrana kandidatka za namestnika predsednika KPK

Martina Divjak se bo jutri predstavila javnosti. Neuradno je edina dobila zeleno luč izbirne komisije.
Namestnik predsednika KPK je imenovan za dobo petih let. Imenovan je lahko največkrat dvakrat zapored. FOTO: Črt Piksi/Delo
Namestnik predsednika KPK je imenovan za dobo petih let. Imenovan je lahko največkrat dvakrat zapored. FOTO: Črt Piksi/Delo
1. 7. 2024 | 15:10
1. 7. 2024 | 15:51
2:48

Javnosti se bo jutri kot kandidatka za namestnico predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) predstavila Martina Divjak, doslej vodja zagovorništva in namestnica direktorja CNVOS. Tako se je predsednica republike Nataša Pirc Musar odločila po pogovoru z izbirno komisijo in opravljenih razgovorih s kandidati.

Martina Divjak, doslej vodja zagovorništva in namestnica direktorja CNVOS. FOTO: CNVOS
Martina Divjak, doslej vodja zagovorništva in namestnica direktorja CNVOS. FOTO: CNVOS
Slišati je, da je sicer edina izmed peterice kandidatov, ki je dobila zeleno luč omenjene komisije. »Predsednica republike bo ukaz o imenovanju podpisala po javni predstavitvi,« so sporočili iz njenega urada. 

Enemu od dveh namestnikov Simonu Savskemu se bo mandat iztekel 31. julija, neuradno se za to mesto meda ni več potegoval, saj se je zaradi komentarjev na družbenih omrežjih, v katerih je bil kritičen do politikov, večkrat znašel pod drobnogledom javnosti in obtožbami politikov v preiskavi, da je pristranski in da zato ne bi smel presojati njihovih ravnanj.

Javni poziv za zbiranje kandidatur za namestnico oziroma namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) je bil sicer ponovljen, saj prvi ni bil uspešen. Nanj se je prijavil le en kandidat, ki pa ni ustrezal merilom oziroma se Pirc Musarjeva ni odločila za njegovo imenovanje.

Namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije je imenovan za dobo petih let. Imenovan je lahko največ dvakrat zapored.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine