Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Inšpektorat proučuje onesnaženje rečnih kanalov

Okoljevarstvena organizacija AAG je opozorila na belo obarvano vodo, ki se zliva v reko Rižano. Šlo naj bi za posledice spiranja laporja.
Belo obarvan hudournik, ki se zliva v reko Rižano.  FOTO:  Alpe Adria Green
Belo obarvan hudournik, ki se zliva v reko Rižano.  FOTO:  Alpe Adria Green
7. 3. 2023 | 06:00
7. 3. 2023 | 08:39
4:19

V nadaljevanju preberite:

Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor je vnovič uvedel postopek proti družbi 2TDK zaradi prijav o odtekanju belo obarvane vode z gradbišča drugega železniškega tira Koper–Divača v kanale reke Rižane. Prijavo je vložila okoljevarstvena organizacija Alpe Adria Green (AAG). V družbi 2TDK obtožbe zanikajo. V koprski občinski komisiji, ki nadzoruje gradnjo, pa pojasnjujejo, da sicer res prihaja do onesnaženja vodotokov, vendar je to le laporna kamnina, brez strupenih primesi.

Eko patrulja okoljevarstvene organizacije AAG opozarja na odtekanje bele vode z gradbišč predora Škofije in viaduktov Gabrovica ter Vinjan pri Črnem Kalu, kjer sta tudi betonarni. Na pomanjkljivo ravnanje z vidika zaščite okolja pri gradnji drugega tira so bili okoljevarstveniki pozorni že večkrat. »Tudi danes sem preveril in voda je bila obarvana, čeprav nekoliko manj kot pretekli teden,« je včeraj dejal Sergej Andrejaš, podpredsednik sveta Krajevne skupnosti Črni  kal in član AAG.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine