Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Gortan ostaja vršilec dolžnosti direktorja

Po pritiskih javnosti staro vodstvo ostaja do imenovanja novega vodilnega.
Ernest Gortan bi rad nadaljeval izvedbo nekaj nedokončanih projektov. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo
Ernest Gortan bi rad nadaljeval izvedbo nekaj nedokončanih projektov. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo
3. 6. 2021 | 21:00
4. 6. 2021 | 13:24
3:02
Čeprav ga pretekli teden svet zavoda kot edinega, prijavljenega na razpis ni nameraval, potrditi za direktorja, so ga na današnji seji prosili, če lahko ostane v. d. direktorja do septembra, ko bo objavljen nov razpis. Spomnimo, da je Ernest Gortan tik pred prejšnjo sejo tudi odstopil od kandidature za vodstven položaj, saj je slišal, da nima podpore. Nov vede naj bi bil po želji ministra za zdravje zdravnik Silvan Saksida, tudi sindikalni zaupnik sindikata Fides, a so se na današnji seji stvari obrnili drugače. Pojavila sta se namreč še dva kandidata, ki sta bila pripravljena prevzeti vedejevstvo, nakar so člani presodili, da bi bilo v dobro bolnice najbolje, da jo do imenovanja novega direktorja vodi nekdo, ki zadeve pozna in predlagali sedanjega vršilca dolžnosti. Ta se je strinjal, od osmih prisotnih pa mu je glas namenilo pet članov, trije pa so bili proti.

Kot je slišati, naj bi na dogajanje vplivali tudi določeni vplivi znotraj lokalne skupnosti, ki se nikakor ni mogla strinjati, da se menja vodilni, ki je izboljšal poslovni rezultat bolnice. Poročali smo že, da je župana občine Nova Gorica Klemna Miklaviča zaplet glede Gortanovega neimenovanja presenetil, zato je predstavnico občine v svetu zavoda zaprosil, naj zahteva dodatna pojasnila.

Zanimivo je, da se je Silvan Saksida s kolegi iz bolnišnice, aprila - torej pred možnim imenovanjem Gortana, obiskal ministrstvo za zdravje (MZ). Na vprašanje, s kom so se pogovarjali in kaj je bil namen njihovega obiska, na ministrstvu niso pojasnili. Zapisali so le, da je sestanek na MZ potekal s člani bolnišničnega sindikata javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Nova Gorica in da v skladu z ustaljeno prakso komuniciranja, vsebino internih sestankov na MZ javnosti ne pojasnjujejo.

Gortan je dejal, da se je za sprejem funkcije v. d. direktorja zavoda odločil, »ker smo skupaj s svetom zavoda ugotovili, da je to za zavod v tem trenutku najboljše in ker bi rad nadaljeval z izvedbo nekaj nedokončanih projektov«.

Ali bo ob razpisu kandidiral za funkcijo direktorja zavoda se bo odločil, ko bo čas za to.

Po tem, ko so zagotovili finančno stabilnost zavoda in izboljšali tekoče poslovanje bo po njegovem ključna naloga v naslednjem obdobju informatizacija nekaterih procesov in posodobitev opreme in bolnišnične infrastrukture.

Navedel je nekaj pomembnejših projektov:

- izvedba Covid oddelka
- izvedba II faze OIMR Stara gora
- ureditev prostora aseptične priprave zdravil v lekarni
- energetska sanacija bolnišnice
- prenova porodnišnice
- nakup medicinske opreme
- digitalizacija dokumentov, nadgradnja radiološkega IT sistema.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine