Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Golob za župana javno podprl Jankovića

Robert Golob, predsednik Gibanja Svoboda, na mestu ljubljanskega župana še naprej vidi Zorana Jankovića.
Janković je Gibanje Svoboda podprl pred parlamentarnimi volitvami in se udeležil njihove konvencije. FOTO: Jure Makovec/AFP
Janković je Gibanje Svoboda podprl pred parlamentarnimi volitvami in se udeležil njihove konvencije. FOTO: Jure Makovec/AFP
11. 8. 2022 | 12:56
11. 8. 2022 | 13:40
2:09

»Ne bom zanikal, da sam župana Jankovića vidim kot najbolj primernega, da na tem mestu nadaljuje še en mandat. Sam se nagibam, da ga stranka podpre, a ne bom prejudiciral, dokler tega svet stranke ne bo potrdil,« je danes povedal Robert Golob, a dodal, da so imeli šele včeraj na stranki prvi izvršni odbor na temo lokalnih volitev, prihodnji teden pa naj bi na svetu stranke odločitve še potrjevali. Takrat bi lahko bilo torej bolj jasno, v koliko občinah bodo imeli v stranki župane in koliko kandidatne liste za občinske svete.

Kot smo pisali, cilj Gibanja Svoboda naj ne bi bil nastop v vseh 212 občinah, ampak se bodo odločali selektivno in na temelju ocene o realni izvoljivosti kandidatov. Za Jankovića pa je bilo slišati, da je nepremagljiv.

Janković je Gibanje Svoboda sicer podprl pred parlamentarnimi volitvami in se udeležil tudi njihove konvencije. Z Golobom sta prav tako že sodelovala v njegovi stranki Pozitivna Slovenija. Golob je ob kritikah, da Jankovića bremenijo sodni postopki, njegovo udeležbo sicer upravičeval z besedami, da je Janković na dogodek povabljen kot župan občine, v kateri je potekala volilna konvencija.

Kdo bodo Jankovićevi protikandidati, za zdaj še ni znano. O skupnem kandidatu se dogovarjajo Levica, Pirati, Vesna ter Lista kolesarjev in pešcev. Desnega kandidata pa bo tudi letos ponudila SDS, a ga po naših informacijah še niso izbrali. Trenutno evidentirajo kandidate. V NSi pa odločitve, ali ga bodo imeli, sploh še niso sprejeli.

Janković in Golob sta že sodelovala v stranki Pozitivna Slovenija. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Janković in Golob sta že sodelovala v stranki Pozitivna Slovenija. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine