Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Golobovi največji po denarju, po članih pa ne

Gibanje Svoboda: Po zmagi na državnozborskih volitvah, ki jim je prinesla milijon na leto, gredo na lokalne volitve pragmatično.
Za zdaj še ni znano, v koliko občinah bodo šli na lokalne volitve z lastnimi županskimi kandidati. Odločala bo realnost možnosti za zmago.

FOTO: Leon Vidic
Za zdaj še ni znano, v koliko občinah bodo šli na lokalne volitve z lastnimi županskimi kandidati. Odločala bo realnost možnosti za zmago. FOTO: Leon Vidic
5. 8. 2022 | 05:00
4:14

V nadaljevanju preberite:

»Število članov v Gibanju Svoboda se je po pripojitvi strank SAB in LMŠ potrojilo. Gibanje Svoboda je tako po javno dostopnih podatkih zdaj četrta stranka po številu članov v Sloveniji. Pridruženi člani so prejeli tako spletne kot tudi obrazce v fizični obliki, odvisno od kontakta, ki ga imamo,« odgovarjajo v stranki Roberta Goloba na vprašanje, koliko članov sploh imajo zdaj. Po neuradnih informacijah ima zdaj Gibanje Svoboda nekaj manj kot 3000 članov. Prvi so po zneskih, ki jih stranka prejema iz državnega proračuna. Na nastop na lokalnih volitvah, ki jim lahko prinesejo dodatni denar, se pripravljajo z veliko mero  pragmatizma. To pa tudi pomeni, da jih ne zanimajo volitve v vseh 212 občinah.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine