Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Golob: Ne želimo utrujati z 200-stranskimi dokumenti, dokler to ni aktualno

Šele 19. marca naj bi stranka Roberta Goloba predstavila program in kandidate. Do takrat še noče razkrivati podrobnosti.
Po naših informacijah mora vsak nov član Gibanja Svoboda pridobiti priporočilo dveh že obstoječih članov, nato pa jih potrjuje še izvršni odbor stranke. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Po naših informacijah mora vsak nov član Gibanja Svoboda pridobiti priporočilo dveh že obstoječih članov, nato pa jih potrjuje še izvršni odbor stranke. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
1. 3. 2022 | 14:50
1. 3. 2022 | 15:26
2:46

»Ne želimo z 200-stranskimi dokumenti utrujati javnosti, dokler to ni aktualno,« je na novinarski konferenci dejal Robert Golob in napovedal, da ga bodo razkrili na predvolilni konvenciji 19. marca in prav tako tudi vse kandidate za parlamentarne volitve in celoten program. Tega po njegovih besedah pripravlja več kot 60 strokovnjakov. Nekateri od njih bodo tudi na kandidatni listi, večina pa jih je po njegovih besedah pripravljenih, da se kasneje vključijo v izvršno vejo oblasti.

Kdo so, ni želel razkrivati, saj da se morajo nekateri zaradi razmer, v katerih smo, skrivati in se ne smejo kazati javnosti, ker bi sicer doživljali sankcije. »Žalostno, ampak takšno demokracijo trenutno imamo,« je še pripomnil.

Pred volitvami se njegova stranka ne bo povezovala, saj ne bi imeli vpliva na izbiro kandidatov in ne bi vedeli, katere in čigave interese bi zastopali ti poslanci. Kot je še poudaril, so zelo temeljiti pri preverjanju kandidatov. »Ne bomo bežali pred odgovornostjo, sprejemamo jo nase,« je navedel. Po naših informacijah mora vsak nov član pridobiti priporočilo dveh že obstoječih članov, nato pa jih potrjuje še izvršni odbor stranke. Še pred tem mora vsak napisati še motivacijsko pismo, zakaj se jim želi pridružiti.

Gibanje Svoboda bo kandidate in program predstavilo šele 19. marca. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Gibanje Svoboda bo kandidate in program predstavilo šele 19. marca. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Tudi s strankami Koalicije ustavnega loka po njegovih besedah ne bodo imeli predvolilnih dogovorov o delitvi oblasti po volitvah.

Na vprašanja glede konkretnih programskih rešitev oziroma dejanj Golob ni odgovarjal. Zavzel pa se je za čimprejšnjo pomoč Ukrajini – vključno z dobavo orožja –, odprt prehod beguncev čez ozemlje Slovenije v druge države ter tudi za odstranitev ograj na meji s Hrvaško. Tudi zaradi vojne v Ukrajini bo po Golobovem treba premisliti o spremembah obrambne politike. Zavzema se za povečevanje obrambnega proračuna, a pri tem mora iti Slovenija po poti pametne specializacije ter vlagati v tiste tržne niše, kjer je lahko faktor in lahko prispeva k svetovnemu miru. Največ bi po njegovem lahko ponudi v segmentu civilne zaščite in reševanja.

Prav tako je treba po njegovem mnenju temeljito razmisliti o naši zunanji politiki, saj nobena resna država ne vodi zunanje politike prek twitterja enega posameznika, še najmanj s hujskanjem k dodatnim spopadom. Sam računa na twitterju ne bo imel.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine