Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

ESČP zavrnilo pritožbo, Igor Bavčar bo še vztrajal

Sodba je pravnomočna, država bo morala plačati odškodnino. Bavčar vztraja, da je bilo sojenje nepošteno in gre na vrhovno sodišče.
Igor Bavčar tudi po zadnji odločitvi ESČP vztraja, da je bilo sojenje »nepošteno« in da bo šel »naprej«. FOTO: Voranc Vogel
Igor Bavčar tudi po zadnji odločitvi ESČP vztraja, da je bilo sojenje »nepošteno« in da bo šel »naprej«. FOTO: Voranc Vogel
1. 3. 2024 | 05:00
1. 3. 2024 | 07:00
4:12

V nadaljevanju preberite:

Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je zavrnilo pritožbo Igorja Bavčarja, naj se na velikem senatu spet obravnava pritožba, ki jo je vložil proti državi zaradi izjave nekdanjega ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča, da bodo letele glave, če bo njegov primer v zadevi Istrabenz na sodišču zastaral. Sodba ESČP, po kateri mora država zaradi kršenja pravice do domneve nedolžnosti Bavčarju plačati 10.000 evrov za škodo in še 6000 evrov za stroške, je torej pravnomočna. Bavčar, ki bo po svojih napovedih nadaljeval sodni boj doma, je sicer zahteval 1,4 milijona evrov.

Ana Kerševan, generalna državna odvetnica, je v podkastu Moč politike, ki ga bomo objavili v nedeljo ob 19. uri, povedala, da bo država tako morala izplačati odškodnino v treh mesecih od pravnomočnosti.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine