Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Višje sodišče potrdilo oprostilno sodbo za Bavčarja in Golubića

Aljoša Dežman, odvetnik Igorja Bavčarja, je povedal, da je bila pritožba tožilstva na prvostopenjsko oprostilno sodbo v celoti zavrnjena.
Konec lanskega leta je bila predstavitev knjige Igorja Omerze o vlogi Igorja Bavčarja med slovensko osamosvojitvijo, ki se je je udeležil tudi sam Bavčar. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Konec lanskega leta je bila predstavitev knjige Igorja Omerze o vlogi Igorja Bavčarja med slovensko osamosvojitvijo, ki se je je udeležil tudi sam Bavčar. FOTO: Voranc Vogel/Delo
28. 2. 2024 | 18:08
28. 2. 2024 | 18:15
4:20

V nadaljevanju preberite:

»Postopkov v teku ne komentiram, tudi ne razpleta na prvi stopnji. Zdaj pa, ko je zadeva pravnomočno zaključena, lahko povem, da sem zelo zadovoljen, saj je koprsko višje sodišče v celoti zavrnilo pritožbo tožilstva na prvostopenjsko oprostilno sodbo,« je povedal Aljoša Dežman, odvetnik Igorja Bavčarja.

Kazenski postopek proti Igorju Bavčarju in Miroslavu Golubiću se je nanašal na posel z Intereuropinimi delnicami, pri čemer ju je obtožnica bremenila oškodovanja koprskega holdinga Istrabenz za 3,7 milijona evrov ter pridobitve koristi Maksimi Holding v višini 3,1 milijona evrov. Tožilstvo je trdilo, da je leta 2007 Istrabenz vstopil v posel med Maksimo Holding in Banko Celje ter odkupil paket delnic Intereurope po dogovorjeni ceni, ki je bila nižja od tržne, ter tako nase prevzel finančno izgubo. Bavčar, ki je vodil Istrabenz in obenem lastniško obvladoval Maksimo Holding, je bil obtožen zlorabe položaja, Golubić kot predsednik uprave Maksime Holding pa, da mu je pomagal.

Na kaj se je sklicevalo tožilstvo in na kaj obramba? Kateri kazenski postopki, povezani z Bavčarjem, še potekajo?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine