Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Doslej zbrali 240.000 evrov

Pokrivati so začeli že drugo mesečno nadomestilo za opravljanje javne službe STA.
STA opravlja javno službo brez vladnega plačila zanjo že 140 dni. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA opravlja javno službo brez vladnega plačila zanjo že 140 dni. FOTO: Jure Eržen/Delo
K. S.
20. 5. 2021 | 14:02
20. 5. 2021 | 14:15
1:41
V kampanji zbiranja sredstev v podporo Slovenski tiskovni agenciji (STA) Za obSTAnek se je po podatkih Društva novinarjev Slovenije (DNS) doslej zbralo skoraj 240.000 evrov. Kampanja, ki poteka ves mesec maj, je v polnem zagonu in teče svoj tretji oziroma predzadnji teden. Podatke o zbranih sredstvih zbirno objavljajo vsak ponedeljek, in kot pojasnjujejo v DNS, so »začeli pokrivati že drugo mesečno nadomestilo za opravljanje javne službe STA«.

image_alt
Bruselj odobril pomoč STA, Janša meni, da je bil denar že izplačan


»Kampanja je v drugi polovici, še zdaleč pa ni končana in se še razvija. Tudi prijateljev STA je vedno več. Ker bi k donacijam radi povabili tudi družbeno odgovorna podjetja in ker nekatera podjetja za odločitev za donacijo potrebujejo formalno prošnjo, smo na spletni strani zaobstanek.si objavili prošnjo v formatu pdf. Slovenska podjetja vabimo k podpori neodvisnega in kakovostnega novinarstva ter ohranitvi delovnih mest na STA,« so še zapisali v DNS.

STA opravlja javno službo brez vladnega plačila zanjo že 140 dni. »Zaposleni na STA kljub odsotnosti plačila države še naprej odgovorno opravljajo javno službo, STA pelje tudi vse druge pravne postopke za izterjavo plačila za opravljeno delo, vendar pa za to potrebuje čas. Kupimo ji ga še malo. Ne popuščajmo. Donirajmo,« so pozivali v DNS.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine