Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Dars pričakuje povečan promet proti morju

Promet bo povečan predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri.
Gneči se je mogoče izogniti z izbiro manj obremenjenih cest in mejnih prehodov, svetujejo na AMZS. FOTO: Jure Eržen/Delo
Gneči se je mogoče izogniti z izbiro manj obremenjenih cest in mejnih prehodov, svetujejo na AMZS. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA
25. 6. 2021 | 07:26
25. 6. 2021 | 07:41
1:32
Ob začetku šolskih počitnic in današnjem državnem prazniku je pričakovati zastoje na glavnih prometnicah proti morju. V turistični sezoni in ob obstoječih covidnih kontrolah na mejnih prehodih je tudi ob prečkanju državne meje pričakovati daljše čakalne dobe. Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji.

Na Darsu pričakujejo, da bo promet povečan predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri.

image_alt
Vozni park se je med pandemijo še nekoliko postaral


V času turistične sezone, to je od 26. junija do 5. septembra, sicer na avtocestah velja omejitev prometa vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, ob sobotah od 8. do 13. ure in ob nedeljah, praznikih ter dela prostih dnevih pa od 8. do 21. ure.

Na AMZS ljudem svetujejo, da se na počitnice pripravijo. Priprava naj vključuje načrtovanje poti, preverjanje aktualnih informacij o ukrepih, povezanih z epidemijo covida-19, in pogojih za vstop v državo, v katero potujejo, ter stanja na cestah. Gneči se je mogoče izogniti z izbiro manj obremenjenih cest in mejnih prehodov, svetujejo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine