Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Brezplačne spletne delavnice o stresu

V organizaciji Omre potekajo ta in prihodnji mesec.
Stres lahko v nekaterih okoliščinah izzove tudi težave v duševnem zdravju. FOTO: Shutterstock
Stres lahko v nekaterih okoliščinah izzove tudi težave v duševnem zdravju. FOTO: Shutterstock
9. 11. 2020 | 14:00
1:41
Pandemija koronavirusne bolezni skupaj z ustavitvijo javnega življenja pri marsikom vzbuja občutek nemoči ter povečuje stres in stisko. Stres je sicer povsem normalen odziv čustev, misli in vedenja, v nekaterih okoliščinah pa lahko izzove tudi težave v duševnem zdravju ali pa že prej prisotne stiske poglobi ter upočasnjuje proces okrevanja. Dolgotrajni stres lahko povzroči celo nastanek depresije ali anksiozne motnje.

Partnerji, združeni v programu Omra – Družbenomedicinski inštitut ZRC SAZU, inštitut Karakter, društvi Atra in Projekt Človek – ki ga sofinancira ministrstvo za zdravje, ta in prihodnji mesec vabijo na brezplačne spletne delavnice, na katerih priznani strokovnjaki na razumljiv način razložijo, kako je stres povezan z duševnimi motnjami, kako se te razvijejo, kako jih prepoznati, pa tudi, kam in h komu po pomoč v duševni stiski ter kaj lahko glede tega stori vsak sam.



Delavnice bodo 12., 19. in 26. novembra ter 4., 10., 17. in 21. decembra, vsakič od 9.30 do 15. ure. Obvezna je e-prijava. Več informacij na povezavi www.omra.si/aktualno/delavnice-omra/delavnica-omra-1/.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine