Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Borut Pahor: Premagali bomo virus

Predsednik države Borut Pahor je ob vnovični razglasitvi epidmije nagovoril ljudstvo in zagotovil, da bo virus premagan.
Borut Pahor obljublja, da ne bo država med epidemijo »nikogar pustila zadaj.« FOTO: Voranc Vogel/Delo
Borut Pahor obljublja, da ne bo država med epidemijo »nikogar pustila zadaj.« FOTO: Voranc Vogel/Delo
M. B.
19. 10. 2020 | 19:50
19. 10. 2020 | 20:20
1:25
Predsednik države Borut Pahor je ob že drugi razglasitvi epidemije letos nagovoril državljane. »Vemo, da smo se skupaj sposobni uspešno spopasti z njim. Prej ali slej ga bomo tudi obvladali, o tem ni dvoma,« je dejal Pahor. 



Pahor ugotavlja, da bo pot do zmage nad virusom težka, a obljublja, da jo bomo prehodili skupaj in »nikogar ne bomo pustili zadaj.« Poudaril je, da je solidarnost življenskega pomena.

Predsednik je izrazil hvaležnost do veh tistih, ki tvegajo zdravje za to, da bi drugim omogočili čim bolj normalno življenje in pozval, naj se državljani držijo navodil in priporočil pristojnih oblasti.

»Virus napada brez izjeme, ne glede na to, kaj si kdo misli o njem,« je opozoril Pahor. Država si prizadeva paziti zlasti na najbolj ranljive, je poudaril Pahor in pozval k krepitvi vrednot pravičnosti in enakosti. 

Pomembno je, da se zlasti politika iskreno prizadeva za medsebojno spoštovanje in sodelovanje, meni predsednik, ki ga ob mirnosti, srčnosti in razsodnosti ljudstva »prevzema ponos.« 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine