Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Bojan Šrot ustanovil stranko

Postal tudi prvi predsednik stranke Celjska županova lista v ustanavljanju.
Bojan Šrot na ustanovnem kongresu Celjske županove liste. FOTO: Facebook/CŽL
Bojan Šrot na ustanovnem kongresu Celjske županove liste. FOTO: Facebook/CŽL
3. 9. 2018 | 10:34
3. 9. 2018 | 12:29
1:45
Celje – Brez vabila medijem in za zdaj tudi brez obvestila po tistem, ko so ustanovili politično stranko, je celjski župan Bojan Šrot v petek v sejni sobi Celjskega sejma ustanovil stranko Celjska županova lista. Danes je povedal, da bodo medijem stranko in njen program predstavili, ko bodo vpisani v razvid političnih strank pri ministrstvu za notranje zadeve. Prijavo in dokumentacijo bodo na ministrstvo poslali danes.
 
Potem, ko je že pred časom Šrot, zdaj že 20 let župan Celja, zaradi nestrinjanja s takratnim predsednikom Markom Zidanškom izstopil iz SLS, je poleti napovedal ustanovitev svoje stranke ali vsaj liste za novembrske lokalne volitve in tudi svojo že šesto župansko kandidaturo.
 
Po ustanovitvi Celjske županove liste (CŽL) v petek ob treh popoldan, kjer so ga izvolili tudi za prvega predsednika, je danes povedal, da sta podpredsednika postala Janko Požežnik in Nataša Milohnoja.
 
Na ustanovnem kongresu je bilo kar nekaj uslužbencev Mestne občine Celje in nekaj drugih znanih Celjanov. Županu se je tako po napovedih pridružil tudi Janko Požežnik, direktor in poveljnik občinskega zavoda Poklicna gasilska enota Celje ter mestni svetnik SDS. Požežnik je sicer lani odstopil kot predsednik celjskega odbora SDS in izstopil tudi iz stranke. Med znanimi obrazi na ustanovnem kongresu CŽL je bil tudi Srečko Erjavec, sicer mestni svetnik SLS.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine