Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Boj proti totalitarizmom s polaganjem vencev domobrancem

Vladajoča SDS je že petič pogorela pri poskusu obsodbe totalitarizmov, predvsem komunizma, na parlamentarni ravni.
Odprtje spomenika med vojno pobitim domobrancem v Grahovem, ki se ga je udeležil tudi Janez Janša. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odprtje spomenika med vojno pobitim domobrancem v Grahovem, ki se ga je udeležil tudi Janez Janša. FOTO: Jure Eržen/Delo
26. 11. 2021 | 18:13
26. 11. 2021 | 18:13
4:43

V nadaljevanju preberite:

SDS velja za stranko, ki je zelo vztrajna pri ideoloških temah. Njena vztrajnost na tem področju se kaže pri resoluciji evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu, ki obsoja dediščino totalitarnih režimov dvajsetega stoletja. SDS je že petič v državnem zboru poskusila s sprejetjem deklaracije in spet potegnila kratko.

Za predlog deklaracije o podpori resoluciji evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu iz leta 2009 je glasovalo 42 poslancev, 45 pa proti. Zavračanje izrecne podpore resoluciji gotovo pomeni, da se lahko selektivno izbira, katerega od totalitarizmov se ne bo obsojalo, ter da se še vedno ni jasno obsodilo nobenega totalitarizma, še posebno pa ne komunizma, je neuspeh pospremil poslanec SDS Branko Grims, ki je v stranki zadolžen za ideološke teme.

»Če bi Janša resno mislil z obsodbo totalitarizmov, potem na grobove domobrancev, ki so sodelovali z nacisti, ne bi polagal vencev,« izpostavi dvoličnost SDS pri odnosu do totalitarizmov politolog dr. Igor Lukšič.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine