Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Bitke za zasluge pri priznanju Palestine - še pred priznanjem samim

Španski predsednik vlade Sánchez bo v torek poskušal prepričati slovenskega premiera Roberta Goloba v priznanje Palestine.
Španski predsednik vlade Pedro Sánchez je slovenskega premiera Roberta Goloba obiskal že lani pozimi. FOTO: Blaž Samec/Delo
Španski predsednik vlade Pedro Sánchez je slovenskega premiera Roberta Goloba obiskal že lani pozimi. FOTO: Blaž Samec/Delo
11. 4. 2024 | 05:00
11. 4. 2024 | 07:00
5:25

V nadaljevanju preberite:

Vlada se je v sredo na dopisni seji seznanila z izjavo predsednikov vlad Slovenije, Irske, Malte in Španije, ki se zavzemajo za priznanje Palestine. Predlog za priznanje nastaja na zunanjem ministrstvu, v ozadju pa že poteka rivalstvo med kabinetom predsednika vlade in Mladiko v zvezi s političnimi zaslugami za priznanje oziroma napoved priznanja, kar bi se lahko zgodilo še pred evropskimi volitvami.

Znano je, da si je za priznanje Palestine najbolj sistematično in najdlje prizadevala stranka Levica, a v sklepnih in ključnih odločitvah, ki bodo privedle do priznanja Palestine, se zdaj prerivata večji koalicijski stranki. Dinamiko priznanja Palestine je pred tedni na notranjepolitičnem področju pospešila zunanja ministrica, takoj po tem so pobudo prevzeli poslanci Gibanja Svoboda, ki so vlado pozvali k priznanju palestinske države, v svojih javnih nastopih pa izražajo pričakovanje, da se bo to glede na genocidno morijo v Gazi zgodilo kmalu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine