Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Ana Roš: Hiša Franko je v eliti svetovne kulinarike

Ana Roš Stojan Slovenijo (ponovno) osvetlila na svetovnem gastronomskem zemljevidu.
FOTO: Anže Furlan/Olimpijski komite Slovenije
FOTO: Anže Furlan/Olimpijski komite Slovenije
Ž. U.
8. 11. 2024 | 14:31
8. 11. 2024 | 14:59
1:58

Ana Roš Stojan, chefinja Hiše Franko, je prejela nagrado za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu po mnenju strokovnjakov na podelitvi Best Chef Awards 2024 v Dubaju, kjer je navdušila strokovne ocenjevalce in prejela najvišje možno priznanje. Poleg Roš Stojanove sta bila nagrajena še dva slovenska chefa, David Žefran in Luka Košir, ki sta prejela priznanje v obliki dveh oziroma enega noža za svoje kulinarične dosežke.

Uradno najboljša kuharska mojstrica na svetu je za Delo.si povedala: »Nagrada voted by professionals pomeni ogromno. Pomeni, da delamo dobro in v pravo smer. Pa tudi, da smo trendsetterji, da postavljamo smernice v svetovni gastronomiji. Zdi se mi, da ima to veliko težo za Slovenijo, saj jo umešča na svetovni gastronomski zemljevid. Nagrada je bila nepričakovana in moram o njej še malce razmisliti, da bom lahko svoje občutke ubesedila z besedami, ki si jih takšen dosežek zasluži. Poleg nagrade voted by professionals sem ponosna tudi na priznanje treh nožev. Ko vidim vse kuharske superzvezdnike, ki so prejeli isto priznanje, vidim, da je Hiša Franko v eliti svetovne kulinarike, in po včerajšnjem večeru res nihče več ne dvomi o tem. S svojimi ekipami bomo še naprej delali v tej smeri, čutim pa, da smo sposobni narediti še veliko več in takšne nagrade so motivacija za prihodnost za vse nas.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine