Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Akutna kriza zaupanja v stranke

Njihov delež je od začetka mandata Golobove vlade občutno zrasel, mednje so se v največji meri preselili volivci Svobode.
Podpora strankama SDS in NSi, ki ju vodita Janez Janša in Matej Tonin, se ob selitvi volivcev Svobode med neopredeljene ne povečuje. FOTO: Leon Vidic/Delo
Podpora strankama SDS in NSi, ki ju vodita Janez Janša in Matej Tonin, se ob selitvi volivcev Svobode med neopredeljene ne povečuje. FOTO: Leon Vidic/Delo
14. 11. 2023 | 05:00
5:43

V nadaljevanju preberite:

Novembrska meritev javnega mnenja, ki jo za Delo pripravlja Mediana, je prinesla tudi rekordno rast skupine neopredeljenih volivcev, teh je zdaj dobra tretjina volilnega telesa. Podporniki Svobode, SD in Levice se selijo med neopredeljene. Obenem pa se dogaja padec podpore tako koalicijskim strankam kot opozicijskim.

Andraž Zorko iz Valicona ugotavlja, da gredo rezultati ankete, ki jo je opravila Mediana, vštric z rezultati Valiconovega jesenskega Ogledala Slovenije, ki je pokazalo občuten padec zaupanja v večino političnih institucij. »Izmerili smo močan padec zaupanja v vse politične institucije, z izjemo strank opozicije, ki pa imajo že tako najnižjo stopnjo zaupanja med vsemi političnimi institucijami,« nam je povedal Zorko, ki poudarja, da je padec podpore vladi in Svobodi deloma pričakovan, kajti tak scenarij smo že videli v času vlade Mira Cerarja.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine