Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Zavora pri rekonstrukciji vlade

Manjšima koalicijskima partnericama je uspelo ohraniti svoje ministrske kvote v vladi.
Robert Golob: »Ta koalicija je edini branik, ki ga imamo pred tem, da spet ne zdrsnemo v stanje, v katero si ne želimo.« FOTO: Blaž Samec/Delo
Robert Golob: »Ta koalicija je edini branik, ki ga imamo pred tem, da spet ne zdrsnemo v stanje, v katero si ne želimo.« FOTO: Blaž Samec/Delo
9. 11. 2023 | 05:00
0:20

V nadaljevanju preberite:

Po politično burnem zadnjem mesecu dni je predsednik vlade Robert Golob včerajšnji koalicijski vrh, prvi po dobrega pol leta, označil kot konstruktiven, spoštljiv, občasno tudi analitično kritičen. O rekonstrukciji vlade, ki jo je na agendo spravil Golob, in je razburjala manjši koalicijski partnerici, ni bilo govora, koalicija pa po njegovih besedah ostaja enotna in trdna.

Svoja pogajalska stališča sta SD in Levica v dneh pred koalicijskim vrhom javno ponavljali, Golob pa je, kot je razvidno iz njegovih včerajšnjih bolj spravljivih izjav, stopil korak nazaj.

V nobeni od koalicijskih strank, ki se vse spoprijemajo tudi z notranjimi težavami, ni pripravljenosti na predčasne volitve. Drugače je v SDS, ki je včeraj predstavila svojo vlado v senci, ta šteje 12 resorjev.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine