Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Sodba spet obrnila usodo medvedov

Z zavrnitvijo tožbe Alpe Adria Green (AAG) je ponovno stekel od marca zadržani odstrel medvedov. V AAG napovedali tožbo proti Sloveniji na sodišču EU.
FOTO: AFP
FOTO: AFP
16. 8. 2022 | 05:00
14:10

V nadaljevanju preberite: 

»S sodbo sodišča smo dobili potrditev, da smo z izdajo dovoljenja za poseg v populacijo rjavega medveda ravnali strokovno in pravno pravilno.« Tako so na ministrstvu za okolje pospremili sodbo upravnega sodišča, s katero je to zavrnilo tožbo nevladne organizacije Alpe Adria Green zoper dovoljenje za odstrel 222 medvedov, ki ga je ministrstvo izdalo februarja. S tem se je spet začel od marca sodno zadržan odstrel medvedov. Do 10. avgusta je bilo odstreljenih 139 medvedov. V AAG napovedujejo tožbo proti Sloveniji na sodišču Evropske unije.

Preberite tudi, kako se je sodišče opredelilo do vprašanj očitanega konflikta interesov lovske zveze, dobičkonosnosti odstrela, velikosti medvedje populacije, kateri ukrepi so primerni in učinkoviti za preprečevanje konfliktov z medvedom, in do tega, kako resna grožnja so medvedi varnosti in zdravju ljudi.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine