Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Odstrel medvedov zadržan že tretje leto zapored

Nevladniki trdijo, da je odstrel nezakonit, na zavodu za gozdove, da je neizvajanje odstrela na dolgi rok slabo za človeka in medveda.
Okoljsko ministrstvo je za letos odobrilo odstrel 222 medvedov, do sodnega zadržanja jih je bilo ustreljenih že 86. FOTO: Ljubo Vukelič
Okoljsko ministrstvo je za letos odobrilo odstrel 222 medvedov, do sodnega zadržanja jih je bilo ustreljenih že 86. FOTO: Ljubo Vukelič
15. 4. 2022 | 05:00
6:12

V nadaljevanju preberite: 

Konec marca je upravno sodišče z začasno odredbo do končne odločitve zadržalo dovoljenje okoljskega ministrstva za odstrel 222 rjavih medvedov v letu 2022. To je že tretje sodno zadržanje odstrela medvedov zaradi tožbe društva Alpe Adria Green v zadnjih treh letih. S »sodnim upravljanjem populacije« medvedov niso zadovoljni ne nevladniki, ki trdijo, da je odstrel medvedov nezakonit, ne na okoljskem ministrstvu in zavodu za gozdove (ZGS), kjer pravijo, da je neizvajanje odstrela dolgoročno slabo za človeka in medveda.

S čim na ZGS utemeljujejo potrebo po odstrelu? S čim društvo Alpe Adria Green utemeljuje, da je odstrel nezakonit? Zakaj je po navedbah Nevenke Lukić Rojšek problematično krmljenje medvedov, ter o tem, da Slovenija nezakonito prodaja medvedje meso.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine