Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Polovica sadja in zelenjave v EU z ostanki pesticidov

Efsa trdi, da zdravje ljudi ni ogroženo, PAN Europe, da smo vse bolj izpostavljeni ostankom pesticidov.
 Najpogosteje je bil koktajl pesticidov prisoten v papriki, jabolkih, pomarančah, hruškah, jagodah, namiznemu grozdju, mandarinah in breskvah. FOTO: AFP
 Najpogosteje je bil koktajl pesticidov prisoten v papriki, jabolkih, pomarančah, hruškah, jagodah, namiznemu grozdju, mandarinah in breskvah. FOTO: AFP
8. 4. 2022 | 05:00
8. 4. 2022 | 08:33
5:00

V nadaljevanju preberite: 

Evropska agencija za varnost hrane (Efsa) je objavila poročilo o ostankih pesticidov v hrani na policah trgovin v Evropski uniji leta 2020. V njem – tako je že več let – ugotavlja, da velika večina vzorcev hrane vsebuje dovoljene količine ostankov pesticidov in da zdravje evropskih potrošnikov ni ogroženo. Že nekaj let svojo analizo Efsinih rezultatov objavlja tudi mreža Pesticide Action Network (PAN) Europe, ki opozarja, da Efsa s prikazovanjem spodbudnih rezultatov zavaja. Potrošniki smo po mnenju PAN Europe vse bolj izpostavljeni ostankom pesticidov v hrani.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine