Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Bolj celosten pristop k razvoju trga za ekološko hrano

Do več ekoživil v javnih zavodih bi lahko prišli z zaposlitvijo lokalnih koordinatorjev, zgled je kranjska občina.
Na Gospodarskem razstavišču so v okviru ekološkega dneva EU potekali predstavitve ekoloških kmetij, strokovna predavanja in kulinarične degustacije. FOTO: Blaž Samec/Delo
Na Gospodarskem razstavišču so v okviru ekološkega dneva EU potekali predstavitve ekoloških kmetij, strokovna predavanja in kulinarične degustacije. FOTO: Blaž Samec/Delo
23. 9. 2024 | 19:30
23. 9. 2024 | 19:32
5:39

V nadaljevanju preberite:

»Najpomembnejša naloga, če hočemo končno povečati obseg ekološke hrane v javnih zavodih, je podpreti razvoj trga za ekološka živila v Sloveniji,« je ob današnjem ekološkem dnevu EU, v okviru katerega so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekali predstavitve ekoloških kmetij, strokovna predavanja in kulinarične degustacije, povedala Ana Frelih Larsen, nova strokovna sodelavka za ekološko kmetovanje in strateško načrtovanje v kabinetu ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Ekološko kmetijstvo, ki je naravi, zdravju in dobrobiti živali prijaznejši način pridelave hrane, v Sloveniji nikakor ne dobi zaleta, a kaže, da je vlada to težavo začela reševati bolj sistematično. V ospredje je postavila povečanje obsega lokalnih ekoloških živil na jedilnikih javnih zavodov.

Ob današnjem ekološkem dnevu EU so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekali predstavitve ekoloških kmetij, strokovna predavanja in kulinarične degustacije.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine