Neomejen dostop | že od 9,99€
»Najpomembnejša naloga, če hočemo končno povečati obseg ekološke hrane v javnih zavodih, je podpreti razvoj trga za ekološka živila v Sloveniji,« je ob današnjem ekološkem dnevu EU, v okviru katerega so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekali predstavitve ekoloških kmetij, strokovna predavanja in kulinarične degustacije, povedala Ana Frelih Larsen, nova strokovna sodelavka za ekološko kmetovanje in strateško načrtovanje v kabinetu ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Ekološko kmetijstvo, ki je naravi, zdravju in dobrobiti živali prijaznejši način pridelave hrane, v Sloveniji nikakor ne dobi zaleta, a kaže, da je vlada to težavo začela reševati bolj sistematično. V ospredje je postavila povečanje obsega lokalnih ekoloških živil na jedilnikih javnih zavodov.
Ob današnjem ekološkem dnevu EU so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekali predstavitve ekoloških kmetij, strokovna predavanja in kulinarične degustacije.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji