Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Zagorelo na deponiji lesenih palet v Gajih pri Celju

Požar so gasile štiri gasilske enote, ki jim je požar uspelo hitro omejiti. Trenutno še gasijo požar in prekopavajo žarišča.
Fotografija je arhivska. FOTO: PGD Teharje
Fotografija je arhivska. FOTO: PGD Teharje
Be. B., STA
19. 7. 2024 | 08:31
19. 7. 2024 | 09:25
1:55

Danes v zgodnjih jutranjih urah okoli četrte ure je zagorelo na deponiji v Celju, je razvidno iz objave na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje Slovenije. Dim je prineslo tudi v sosednje kraje, nebo v Šentjurju je v dimu in močno smrdi. 

Požar so gasilci že omejili. Kot je za STA povedal poveljnik Poklicne gasilske enote Celje Boris Žnidarko, so požar gasile štiri gasilske enote, ki jim je požar uspelo hitro omejiti. Trenutno še gasijo požar in prekopavajo žarišča.

Žnidarko je tudi dejal, da se pri gašenju v ozračje sprošča še nekaj dima in večje količine pare. Okoliškim prebivalcem zato svetuje, da imajo do nadaljnjega zaprta okna, še posebej naj jih zaprejo, če zaznajo vonj po dimu, ker je najverjetneje povečana stopnja prašnih delcev v ozračju.

Na požarišču sta na začetku gašenja sodelovali poklicna in teritorialna gasilska enota Celje, potem pa so vpoklicali še dodatne tri gasilske enote, tako da je na mestu požara okrog 30 gasilcev, je dejal Žnidarko.

Dodal je še, da je na požarišču tudi od pet do deset gasilski vozil za izvedbo sanacijskih del. Vzrok požara bo znan, ko bodo celjski policisti opravili ogled požarišča. Po prvih podatkih je do požara prišlo zaradi samovžiga odpadnih palet, so sporočili s celjske policijske uprave.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine