Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Weinstein na sodišču dosegel poravnavo, odštel bo 44 milijonov dolarjev

Po poročanju Wall Street Journala naj bi poravnava, ki je za zdaj poskusna, pokrila vse postopke proti njemu, tudi tiste v Kanadi in Veliki Britaniji.
Harvey Weinstein se s poravnavo ne bo izognil kazenskemu procesu za spolni napad na dve ženski, ki ga na sodišču na Manhatnu čaka septembra. FOTO: Don Emmert/AFP
Harvey Weinstein se s poravnavo ne bo izognil kazenskemu procesu za spolni napad na dve ženski, ki ga na sodišču na Manhatnu čaka septembra. FOTO: Don Emmert/AFP
24. 5. 2019 | 09:10
24. 5. 2019 | 09:29
2:01
Padli hollywoodski mogul Harvey Weinstein, ki se bo v zgodovino zapisal kot osrednji katalizator fenomena #jaztudi, je na sodišču dosegel poskusno poravnavo, težko 44 milijonov dolarjev oziroma 39,5 milijona evrov, poroča mednarodni tisk, ki se sklicuje na The Wall Street Journal. Od tega naj bi tožnicam pripadlo 27 milijonov dolarjev, nekaj več kot 24 milijonov evrov.

Kot poroča časopis, je poravnava za zdaj brez podpisov, pokrila pa naj bi postopke tožnic, nekdanjih zaposlenih in kreditorjev njegovega nekdanjega studia proti njemu, tudi tiste v Kanadi in Veliki Britaniji. Njegov predstavnik ni hotel razkriti podrobnosti poravnave, a se Weinstein, nekoč eden najmogočnejših ljudi Hollywooda, z njo ne bo izognil kazenskemu procesu za spolni napad na dve ženski, ki ga na sodišču na Manhattnu čaka septembra.

Če ga bodo spoznali za krivega, ga čaka zapor. Trenutno je na prostosti, saj je plačal milijon dolarjev varščine. Osebni stečaj je razglasil že lani. Za spolno nadlegovanje in napade ga je sicer obtožilo več kot 80 žensk, med njimi Ashley Judd, Angelina Jolie, Salma Hayek in mnoge druge.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine