Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V streljanju v Walmartu sedem mrtvih, med njimi napadalec

Storilec je bil domnevno eden od zaposlenih, ki si je na koncu sodil sam. Streljanje se je zgodilo le malo pred dnevom zahvalnosti.
Strelski napad se je zgodil v torek pozno zvečer po lokalnem času v trgovini Walmart v mestu Chesapeake. Fotografija je simbolična FOTO: Robyn Beck/AFP
Strelski napad se je zgodil v torek pozno zvečer po lokalnem času v trgovini Walmart v mestu Chesapeake. Fotografija je simbolična FOTO: Robyn Beck/AFP
S. B., STA
23. 11. 2022 | 07:25
23. 11. 2022 | 11:50
1:50

V strelskem napadu v trgovini Walmart v ameriški zvezni državi Virginiji, ki se je zgodilo v torek malo po 22. uri po lokalnem času, je umrlo sedem ljudi, vključno z napadalcem, so po twitterju potrdile lokalne oblasti mesta Chesapeake. Po poročanju CNN preiskovalci ugotavljajo, da je bil storilec eden od zaposlenih in da je streljal na ostale zaposlene v sobi za premor. Na koncu si je sodil sam. 

Policisti ob posredovanju domnevno sploh niso uporabili strelnega orožja. Trenutno v splošni bolnišnici v bližnjem Norfolku zdravijo pet ljudi. Podatki o njihovem zdravstvenem stanju javnosti niso znani.

Policisti in izvedenci urada za strelno orožje in eksplozive še preiskujejo prizorišče napada. Medtem so ljudi prosili, naj ne hodijo v bližino trgovine, kjer so sicer številni prebivalci opravljali nakupe pred dnevom zahvalnosti, ki bo v četrtek. Podjetje Walmart je v izjavi že izrazilo šok zaradi tragičnega dogodka. Kot so dodali, molijo za vse prizadete in tesno sodelujejo s policijo.

Pred le tremi dnevi je ZDA pretresel tudi strelski napad na klub LGBTQ v Colorado Springsu, ki ga policija preiskuje kot morebitni zločin iz sovraštva. Ubitih je bilo pet ljudi, še 18 pa je ranjenih.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine