Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Odrezala si je roko, da bi dobila visoko odškodnino

Če bi goljufijo izpeljali, bi 21-letnica prejela 383.400 evrov zavarovalnine in še 3050 evrov mesečne rente. 
Za 21-letnico in 29-letnika je dežurna preiskovalna sodnica odredila pripor. FOTO: Jure Eržen/Delo
Za 21-letnico in 29-letnika je dežurna preiskovalna sodnica odredila pripor. FOTO: Jure Eržen/Delo
S. S.
11. 3. 2019 | 14:18
11. 3. 2019 | 20:35
3:40
Ljubljanski kriminalisti so prejšnji teden sklenili zahtevno kriminalistično preiskavo petih kaznivih dejanj poskusa goljufije, ki jo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Osumljene so štiri osebe, in sicer: 21- in 58-letnici iz Ljubljane, 29-letni osumljenec iz Ljubljane in še 63-letnik iz okolice Ljubljane.



Osumljenci so se konec lanskega leta dogovorili za različne vloge za goljufivo pridobitev velike premoženjske koristi pri petih slovenskih zavarovalnicah, pri katerih so sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje.

V začetku leta, ko so zavarovalne police začele veljati in so bili prvi obroki že vplačani, si je 21-letnica na domu 63-letnika na čelilni in zajeralni žagi namerno odrezala roko nad zapestjem, osumljenci pa so to prikazali kot nesrečo pri žaganju vej. Namerna povzročitev poškodbe je bila skrbno načrtovana, da bi se dokopali do čim višje odškodnine, so navedli na Policijski upravi Ljubljana.

Moški je hudo poškodovani 21-letnici nudil prvo pomoč in jo nato odpeljal proti Ljubljani, da bi poiskala zdravniško pomoč, odrezani del roke pa je pustil na kraju dogodka, so ugotovili policisti. Že med vožnjo so žensko prevzeli reševalci in jo odpeljali v ljubljanski klinični center, ljubljanski policisti so odhiteli na kraj dogodka in odrezano roko prepeljali do zdravniške ekipe, ki ji jo je uspelo prišiti.

Po naših neuradnih informacijah sta bila 29-letnik in 21-letnica partnerja, pri dejanju pa sta jima pomagala njegova starša. Policistom se je zbudil sum, ker naj bi »pozabili« odrezano rok, prav tako je bilo sumljivo, ker ob žagi skoraj ni bilo krvi, prav tako pa je bila roka po neuradnih informacijah odrezana zelo natančno. Osumljeni je po naših informacijah celo grozil zdravniški ekipi, zakaj so ženski prišili roko. V tem primeru je namreč osebi redko priznana stoodstotna invalidnost.

Nekaj dni zatem so osumljeni na vseh petih zavarovalnicah podali zahtevke za izplačilo zavarovalnine, a je niso dobili, saj so kriminalisti že posumili, da je zgodba o nesreči na majavih tleh. Če bi goljufijo izpeljali, bi 21-letnica prejela 383.400 evrov zavarovalnine in še 3050 evrov mesečne rente v obdobju od desetih let do smrti, kar znaša še dodatnih nekaj 100.000 evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi. Glede na sklenjena zavarovanja, če bi ji priznali stoodstotno invalidnost, bi osumljena lahko prejela še več kot 1.235.000 evrov zavarovalnine in več 100.000 evrov v obliki mesečne rente.

Vsem štirim osumljenim so odvzeli prostost in jih pridržali. Dva osumljenca so izpustili, za 21-letnico in 29-letnika pa je dežurna preiskovalna sodnica odredila pripor.

Za opisano kaznivo dejanje je po kazenskem zakoniku zagrožena kazen zapora od enega do osem let.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine