Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Našli posmrtne ostanke malega dečka

Policija je iskala pogrešanega štiriletnega dečka, ki ga je ugrabil oče. 
Otroke so našli na odročnem kraju sredi puščave. FOTO: AFP
Otroke so našli na odročnem kraju sredi puščave. FOTO: AFP
S. S.
8. 8. 2018 | 08:06
8. 8. 2018 | 10:11
1:36
V poslopju sredi puščave v Novi Mehiki, kjer so ameriški policisti pred dnevi našli 11 podhranjenih otrok, starih med prvim in 15. letom, so odkrili posmrtne ostanek mlajšega dečka.

Policija je iskala pogrešanega štiriletnega Abdula Ghanija Wahhaija, a policija še čaka poročilo z obdukcije. Dečkovega očeta Siraja Wahhaija so aretirali, prav tako Lucasa Mortona, ki ju čaka daljša obtožnica zaradi mučenja otrok. Aretirali so tudi tri ženske, ki naj bi bile matere nekaterih zaprtih otrok. Ob aretaciji sta bila moška do zob oborožena.

Wahhai je obtožen ugrabitve svojega sina, ki je izginil decembra lani. »Posmrtne ostanke smo odkrili ravno na Abdulov četrti rojstni dan,« je čustveno povedal šerif Jerry Hogrefe. Sodni spisi po poročanju BBC govorijo o tem, da je Wahhai materi dečka povedal, da bo iz sina izganjal hudiča. Deček je bil hudo bolan, a oče je verjel, da so ga obsedli zli demoni.

Barake, kjer so našli otroke, so v lasti Jasona Badgerja, ki je po lastnih besedah oblasti večkrat prosil, naj mu pomagajo odstraniti skupino s svojega zemljišča. A so ga obiskale šele po prejetem sporočilu, ki je govorilo, da »da so lačni in da potrebujejo vodo«. Kdo je poslal sporočilo, se še ne ve.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine