Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Na Mangartu skala ukleščila planinko

Nemko so v vetru in dežju pet ur reševali z višine 2400 metrov.
Skala je ukleščila planinkino nogo. FOTO: Policijska Uprava Kranj
Skala je ukleščila planinkino nogo. FOTO: Policijska Uprava Kranj
M. B.
2. 7. 2020 | 22:22
2. 7. 2020 | 22:24
1:31
Gorski reševalci in gorska policijska enota so danes s pomočjo vojaškega helikopterja na Mangartu v težkih razmerah pet ur reševali planinko. Nemška planinka je na zelo zahtevni Slovenski poti na višini 2400 metrov prijela za večjo skalo, ki pa se je zaradi spolzke podlage premaknila in planinko stisnila ob steno, so sporočili s Policijske uprave Kranj. 

Reševalci so planinkino nogo, ki je bila brezizhodno ukleščena med steno in skalo uspeli rešiti s pomočjo pnevmatske dvigovalne blazine. Reševanje iz nevarnega terena je še dodatno oteževalo izredno slabo vreme z deževjem in močnim vetrom. Planinko, ki je utrpela lažje poškodbe, so nazadnje le uspeli rešiti in s pomočjo helikopterja spraviti z gore. 

V  reševanju so bili udeleženi ekipa za helikoptersko reševanje z Brnika z gorskim reševalcem, zdravnikom in policistom gorske  enote, posadka vojaškega helikopterja, bovški gorski reševalci in pripadniki PGD Bovec.

Mangart velja za zelo zahtevno goro s katere redno rešujejo poškodovane ali zaplezane planince, opozarjajo s policije ter svarijo pred zahtevnimi razmere v gorah, kjer so ponekod še vedno prisotno snežišča. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine