Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Ena oseba huje, dve lažje poškodovani

Nesreča se je zgodila na silvestrovanju na Trgu svobode v Slovenski Bistrici.
Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist 
Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist 
S. S.
1. 1. 2023 | 10:42
1. 1. 2023 | 13:12
2:17

Najdaljšo noč so mnogi preživeli na številnih prireditvah in silvestrovanjih na prostem, kjer večjih kršitev mariborski policisti niso beležili. Se pa je zgodila nesreča na silvestrovanju na Trgu svobode v Slovenski Bistrici. 

Ob uporabi pirotehničnih izdelkov, takoj po polnoči, se je ena od baterij z izstrelki prevrnila, izstrelki pa so pričeli leteti v zbrano množico. Pri tem so izstrelki zadeli tri občane. Ena oseba je bila pri tem težje poškodovana, še dva občana pa lažje, so dodali v poročilu Policijske uprave Maribor. 

Oskrbela jih je zdravniška ekipa v UKC Maribor. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja.

Hujših kršitev ni bilo

Silvestrska noč je bila za policiste delavna, v  zadnjih 12 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1192 klicev, so sporočili z Generalne policijske uprave. Med 349 interventnimi dogodki je bilo 13 takšnih,  ki so terjali nujno ukrepanje.

Kljub številnim dogodkom na prostem, pa hujših kršitev niso beležili.

Policisti so med drugim obravnavali 16 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj. Med kaznivimi dejanji je bilo obravnavanih 18 poškodovanj tuje stvari, šest vlomov, pet tatvin, pet lahkih telesnih poškodb, tri grožnje, rop, nasilje v družini in poskus uboja.

Policisti so opravili tudi več poostrenih nadzorov, pri katerih so nadzirali kriminalna žarišča in ugotavljali kazniva dejanja in prekrške. V zadnjih 12 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 62 oseb. Med temi je bilo največ državljanov Rusije, Indije in Kube.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine