Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Abramov jim je napletal nove in nove zgodbe

Na sojenju Sebastienu Abramovu so zaslišali policista in starša Julije Adlešič.
Sebastien Abramov je od začetka sojenja najel že četrtega zagovornika. FOTO: Mojca Marot
Sebastien Abramov je od začetka sojenja najel že četrtega zagovornika. FOTO: Mojca Marot
28. 10. 2022 | 06:00
6:13

V nadaljevanju preberite:

Z zaslišanjem policista se je na celjskem okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje za umor Sare Veber s Pernovega pri Žalcu, ki jo je marca 2015 v domači dnevni sobi s polavtomatsko puško ustrelil Sebastien Abramov. Na sodišču bi morala pričati tudi obdolženčevo dekle Julija Adlešič, a sta prišla le njena starša. Sojenje se bo nadaljevalo 8. novembra.

»Ko smo 15. marca 2015 dobili klic operativno-komunikacijskega centra, da je prišlo v stanovanjski hiši na območju Pernovega pri Žalcu do sprožitve orožja, smo nemudoma odhiteli tja. Tam je takrat že bil tudi zdravnik, mi pa smo iz hiše slišali kričanje,« je dogajanje sedem let po tem, ko je pod strelom iz polavtomatske puške umrla takrat 25-letna Sara Veber, na sodišču opisal Aleksander Jelen, ki je bil tistega dne v žalski policijski patrulji.

Ko je vstopil v dnevno sobo Vebrovih, je na tleh videl ležati dekle, mlajši fant pa je skakal okrog nje in histerično vpil. »Z njim najprej ni bilo mogoče govoriti, šele ko smo šli v drugo sobo, se je malo pomiril. Tam je bila na postelji tudi pištola in nemudoma sem preveril, če je nabita. A ni bila. Potem je Sebastien Abramov sam povedal, da je želel v puško vstaviti neko 'fedro', Sara naj bi držala za cev, takrat pa naj bi se puška sprožila,« je še povedal policist.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine